ade cyst masa pregnant

Sape yg ade cyst time pregnant? Sy masa scan 6 weeks doc detect ade cyst 2 ketul.. 1 size 3cm.. 1 lg size 5cm.. sy jadi takut pulak.. risau cyst ni boleh membesarr ke kalau kita tngh pregnnt.?? Doktor kata cyst ni x kan aktive kalau kita x dtg period. Tp kemungkinan jugak cyst ni akan besar sebab perubahan hormon dlm badan kita. Boleh ke sy minum air peria katak .. sebab ade org kata petua nk hilangkan cyst kena minum jus peria katak. Tp tengah pregnant ni, boleh minum ke??

2 Balas

Sy dlu masa week5 ada detect cyst... Tp doc ckp normal cyst muncul masa prgnt... Slagi dia bawah saiz normal... So xkn ada apa2 effect... Sbb cyst ni mcm sumber utk awal prgnacy la... Myb sis boleh google pasal tu

Saya dulu pon ada cyst masa First checkup masa tu 8 week and dktr Kata ada cyst 3.5cm lpsstu saya kne rujuk hospital pakar dalam kandungan 16 week alhamdulilah cyst tu hilang