cyst semasa hamil

assalam, saya nak tnya bahaya tak cyst semasa hamil? ada yg pengalaman mcm saya x? saya dh 2 kali scan . doc kata saya ada cyst sebelah kanan tp 2 kali scan x berubah saiz . risau juga . kandungan saya baru 7m3d .

1 Balas

Walaikumslam.. Sya 13week tu hari scan baru perasaan doc ckp cyst ovari sejenis cecair hormon..Kebanykkn kandungan semakin membesar ia akan mengecut lah..Masa scan cyst ukuran kecik tapi kena pantau jugak nanti kna chek lagi..