Packing For Labor & Delivery

Hai I'm 32 Weeks Now, 1st Baby. May I Know What I Shud Pack In My Hospital Bag For Baby And Me?

8 Balas

HOSPITAL BABY # simpan dalam plastik wrap. (standby 4days) – rompers panjang 2 helai baju lengan panjang n seluar 2 helai – mitten&booties – bedung – pampers – barut EXTRA - wipes tissue - baju – extra pampers – extra mitten&booties – extra bedung – extra barut – baby care ( bedak, lotion, shampoo, minyak telon, baby oil, minyak yuuyee, cotton bud) IBU - baju 2 helai – kain batik – towel – shawl/ tudung sarung – stocking – maternity pad – toiletrities ( sabun, ubat gigi, berus gigi, syampo, pencuci muka) – mommy care ( lotion, moisturizer, vaseline) – minyak tyt / losyen mustajab – breast pump ( incase nk guna) - nursing bra MAKANAN - Biskut - roti - 3 in 1 milo - thermos - kurma @ air zam zam - cawan This is mine

i baru bersalin and i rasa tak perlu pack banyak sangat if you are in primid case . nanti susahkan husband nak angkut bag sana sini dengan nak tolak wheelchair you lagi. after bersalin in hospital serdang , baby pakai baju yang hospital sediakan , ibu pun pakai baju pink bersalin tu . Then after 12 hours nak discharge tu baru pakai baju sendiri . Ni yang i rasa penting tapi orang selalu abaikan thermos kurma/makanan cawan stokin pad disposal panties wet tissue power bank

5y ago

Ada baju baby . Bedung pun ada .

If bersalin private no need to bring so much. baby: bw pakaian yg nk pakai ms nk blik je. yg lain semua hospital even brg mand. mommy: socks sweater (aircond-room) pad bj nk pakai ms blik yg lain semua hopital sediakn.

blh start packing now. sy last week brg semua dah dalam kereta. 33w 1d now..

Me too 32 weeks. My first baby. I'm so nervous😅 omg😩

5y ago

Same here nervous first baby 35weeks

Boleh Google je

Banyak sharing