PREGNANCY

Hai ibu2,saya sedang mengandung anak kedua dan saya menyusukan anak pertama.Adakah selamat untuk susukan anak ketika hamil?

4 Balas

hai...sama situasi kita...cuma ank sy 1y9m..msh nk nyusu bdn cuma nk mnyusu sblm tdo..kalau tgh main nk mnta susu sy akan alih kn perhatian anak dgn bg air lain atau mknn...skrg ni sehari tu sy bole kontrol ms mnyusu anak kurg dr 5kali..anak sy pon tolak susu formula tp kalau bg air masak atau susu kurma anak sy bole terima..yg penting kena cukup mknn untk diri sndri dan bby dlm kndgn..☺️

4y ago

alhamdulillah bert ok sbb anak kuat mkn..😬 stakat ni apa yg sy mkn anak nk mkn juga...puan sblm mnyusu tu pastikn cukup mkn..slps menyusu tu pon puan mkn yg ringan mcm buah ke biskut untuk alas perut supaya xde rsa lapar

Yes. As long as kita selesa. Asalkan tak membahayan org baru(ade certain budak suka baring atas ibu dia).

4y ago

Alright,tq sis.anak saya pulak tak nak susu formula,dia pndai tolak.anak first saya 9 bulan 😅

Yes.

Yup