masa mengandung masih menyusukan anak

Boleh ke menyusukan anak semasa kita sedang hamil?

2 Balas

Sy pernah dgr kata org lah, tak boleh. Kononnya nnti baby yg dlm perut tk dpt khasiat nya. Klau tnya nurse, logiknya sbb tknk ibu letih menyusukan dua ank sekaligus melainkan si ibu mampu atau anak yg dh besar tu mnyusu melalui botol dan cuma adk yg mnyusu direct, pn boleh. Pd sy, ikut kekuatan puan dan kandungan. Selagi takda masalah pd kandungan, takda keluar apa2 tanda merah ke lendir ke coklat ke, proceed je pn. Kalau was was lgi, consult direct dgn nurse atau lactation support 😊 Semoga puan terus kuat dan dipermudahkan segala urusan

blh je tapi ikut kemampuan puan. Yelah takut letih dan tiada tenaga.