Scan kandungan

Hai ibu2..kalau ikt kan tarikh lewat period, skrg usia kandungan saya sudah 6minggu 5 hari..waktu bila sesuai untuk saya pergi scan ye..sbb dr apa yg saya baca kebayakkan kalau usia blm 12 week janin xberapa nmp,mohon pencerahan..tq

10 Balas

saya pernah gi scan waktu 5/6weeks. sbb tak percaya upt test even dh try smpai 4kali naik positif. nk try scan jgk but doktor bgtau masih xnampak janin. so doktor bg next scan after 2week lps tu. tarikh next scan saya next week. doakan janin saya okey dan berada dlm rahim.

Masa saya dapat tahu preggy,, saya pergi scan then doc tengok 7weeks lepastu doc suruh dtng lagi after 2minggu sebab masa 7weeks tu nampak kantung je. Saya repeat scan masa 10weeks baru nampak kecik then ada heartbeat baby..

sya hari tu scan7w3d x nmpak lgi.. scan balik 9w3d baru nmpak baby sekali heart beat dia tu ikut tarikh last lmp.. ikut dari scan Dr 10w4dy..

8 minggu. Sbb heartbeat normally detected 7 minggu ke atas. First scan normally utk kita tahu kandungan menjadi

saya scan 7 weeks dh nmpak

8 minggu ke atas

8 week ke atas

8w ke atas

10 minggu

10 wks