Baby Tak berak

Hai ibu2.. anak saya berumur 1 bulan 16 hari, dia myusu susu campur ( Susu ibu + susu Lactogen langkah 1).. normal ke kalau dia cuma berak 1 kali sekali dalam satu hari? kadang-kadang selang sehari baru berak, dan masuk hari ni, dah dua hari dia tak berak. Dan tahi nya pulak berwarna hijau gelap.. Dah bawa ke klinik , doktor kata normal dan syorkan tukar susu..Hari ni saya dah tukarkan susu ke Similac Total Comfort tp baby belum berak lagi. Boleh bagi pendapat/petua yang perlu saya buat?..

1 Balas

Saya fully bf , normal kalau baby 3hari tk berak Ada yg smpai 1 mggu pun ada Sis cmpur rsanya prob kt susu , biasanya kalau tahi kaler hijau mean tahi panas tk sesuai utk baby Sis kena bnyk try n error susu fm Better beli pek kecik utk try , klau nmpk mcm baby sakit ke cpt2 g jmp doc Mncuh susu jgn terlalu pekat sgt , dan selang2 bg air masak Urut2 bhgian perut dan klau baby kentut its ok

4y ago

Oh macam tu. okay sis ✌🏻🙂 tq for the info