Bayi tak berak dah 6 hari

Bayi saya berumur 1 bulan 18 hari, breast feeding+Susu Formula Lactogen. Normal ka tu dia tak berak dah masuk 6 hari ni?Dia ada kentut juga.

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

itu sebab tak sesuai susu formula jenis lactogen try susu lain ..kalau susu badan banyak keep on dengan susu badan saja ..maybe baby sembelit TU..bahaya kalau baby sembelit boleh buat usus bayi pecah dan bengkak ..jangan bagi baby air masak sudahlah..

VIP Member

6 hari ni mcm pelik je. kita kalau tak berak 2 hari pun rasa lain dah 😅 sebab baby time umur gini sehari pampers dh berapa kali tukar sbb kerap berak. try la urut2 perut, letak minyak cap yuyi ke

8mo ago

Sebab saya tak minum air byk ka tu?