Buasir time pregnant

Hai ibu² time pregnant pernah tak Kena buasir (smpi bdrh) apa kamurang buat? First time Kena second baby now 30week..TQ yg Sudi bgi pndpt#ingintahu

1 Balas

Consult dengan nurse dan doc bila ada checkup nanti. Kemudian, boleh dapatkan ubat buasir di farmasi berdekatan. Jika berdarah, lebih baik cepat tanya doc ya. Kemudian, pastikan ambil pemakanan berkhasiat, sayuran serat, buah buahan utk elakkan sembelit. Biasanya buasir terjadi bila sembelit, dan baby dah start tekan bahagian rektum. Boleh menganggu sikit sistem pencernaan. 😊 semoga dipermudahkan urusan Puan

2y ago

terima kasih byk²