Stroller baby newborn

Hai ibu2.. sy plan nk start beli brg baby minggu ni. Tp berbelah bagi bila ada pendapat2 yg kata stroller xperlu beli awal/xperlu beli pun sbb membazir 😅tp bagi sy perlu cuma jadi ragu2 plk bila org kata tunggu baby besar sikit baru beli pun ok. Sy tanya sbb nk buat plan la beli sikit2 brg kalau boleh xnak beli skaligus brg2. Bulan ni sikit bulan depan sikit.. haa cmtu. Jadi sy nak tau pendapat momies semua. Mana satu ye. Beli sblm baby lahir ke atau kemudian yeee.. plsssss tq

6 Balas

klau bg sy hold dlu stroller,sbb bby new born nie bkn kluar rmh pun bila xde kperluan ..klau kluar pun pegi checkup kt kk je..mcm sy beli yg mna perlu je dulu,mcm bby boat@coat,swing chair,tilam,kperluan asas bby,bju n lain2 yg kita sllu guna...mcm stroller n carseat sy hold dlu tggu bby besar sikit dlm 3 bln ke atas bru plan nk beli..

2y ago

sy pun beli berperingkat,car seat pun blh je beli skrg sbb ada subsidi,xbeli rugi plk,jimat pun jimat..btw tahniah sis,smoga Allah permudahkan kan urusan sis nnti ..bby sy pun kluar thun depan,awal bulan 1🤭..