Stroller baby newborn

Hai ibu2.. sy plan nk start beli brg baby minggu ni. Tp berbelah bagi bila ada pendapat2 yg kata stroller xperlu beli awal/xperlu beli pun sbb membazir 😅tp bagi sy perlu cuma jadi ragu2 plk bila org kata tunggu baby besar sikit baru beli pun ok. Sy tanya sbb nk buat plan la beli sikit2 brg kalau boleh xnak beli skaligus brg2. Bulan ni sikit bulan depan sikit.. haa cmtu. Jadi sy nak tau pendapat momies semua. Mana satu ye. Beli sblm baby lahir ke atau kemudian yeee.. plsssss tq

6 Balas

klau bg sy hold dlu stroller,sbb bby new born nie bkn kluar rmh pun bila xde kperluan ..klau kluar pun pegi checkup kt kk je..mcm sy beli yg mna perlu je dulu,mcm bby boat@coat,swing chair,tilam,kperluan asas bby,bju n lain2 yg kita sllu guna...mcm stroller n carseat sy hold dlu tggu bby besar sikit dlm 3 bln ke atas bru plan nk beli..

2y ago

sy pun beli berperingkat,car seat pun blh je beli skrg sbb ada subsidi,xbeli rugi plk,jimat pun jimat..btw tahniah sis,smoga Allah permudahkan kan urusan sis nnti ..bby sy pun kluar thun depan,awal bulan 1🤭..

Sy sebab slalu keluar so sy beli carseat dulu. Stroller tu dia dah 5-6m baru beli hehe 😂 tu pun ase macam xguna Sgt sebab banyak guna carrier. Dia dah 1-2y baru banyak duk stroller. Xdaya dah nak dukung kalau p mana2. depend on bajet sis, kalau ada bajet boleh je beli. Kalau tak hold je dulu. Xurgent pun. Beli yg penting2 je dulu.

2y ago

tq sis atas pandangan. alhamdulillah bguna utk sy & suami sblm decide

sya masa anak pertama teringin nk beli mcam tu untk anak sya... tpi ada je mulut busuk yg hasut suami sya jngan beli membazir kata nya bila besar nnti tk bleh pakai jgak sayang... walhal benda tu bleh simpan untk anak yg ke 2 3 kan... tpi tulah lah d sbb kan tak nak gadu dngan suami aku redha je anak tk ada apa2x barang 🥲

2y ago

anak dah besar 2tahun6bulan dah sis 🥲

sme la.. sye pun bbelah bg psl stroller nie.. wat mse skg sye usha2 je dlu hrga nye.. then sye dcide nk bli lps bby da besar sikit.. mse skg fokus utk keperluan preggy n bpantang je dlu.. sbb stroller lmbt2 sket bru gne.. ape2 pun tpulang pd bjet masg2..

2y ago

btol.. tp klu ikut hati 1 kdai tu nk bli.. sbb rse mcm sume pentg je 🤣

klau awk jnis y sllu kuar..mmg perlu stroller..klau jarang keluar bt Mase terdekat biar hold dlu..sbb newborn msh duk kt umh..tp ikut nk kemane2 stroller tu perlu jgk..mcm dlm mall tu mmg lenguh nk pegang

2y ago

tq sis atas pandangan 🥰selalu byk jgk keluar tp sy xpasti bila ada anak nanti cmana.. hehe

stroller Sy beli time bby dh keluar nnt sbb lmbt lgi nk pakai😂now Sy bli baju²,tmpt tido,mandi ap yg penting je dlu yg guna dlm masa terdekat nnt

2y ago

tq sis atas pandangan 🥰🥰