Obimin tablet

Hai ibu2 sy nak tnya ada tak ibu2 yg dah bersalin msa mngdung tu just mkn obimin yg nurse kerjaan bg sj tiada supplmt tambahan yg lain..ada effect apa2 kat bby tak..atau bby ok je xda mslh? Sbb trimester prtma nurse bg folic asid je..dh msuk trimester kedua nurse bg obimin pla folic dah x bg..so sy confuse kejap

10 Balas

Masa saya mengandung sebelum ni, on 1st trimester, doktor kk prescribed vitamin B complex, iron tablet, ascorbic acid dan folic acid. Bila dah masuk 2nd dan 3rd trimester, nurse kk bagi zincofer je. Zincofer ni sama je macam obimin. 4 in 1. Maknanya dalam 1 zincofer atau obimin dah terkandung semua vitamin lain termasuklah folic acid. Tu yg nurse stop bagi folic acid

Saya ambil obimin sampai sekarang, sekarang dah masuk 3rd trimester. Lagipun obimin tu dah termasuk sekali folid acid & vitamin lain. So far kalau checkup alhamdulillah baby sihat, jantung baby pun normal. So jangan risau ya ☺️

sy sepnjng mengandung... mkn obimin je... skrg ank dh 11bln... dlm obimin tu dh lengkap vitamin yg dia nk tu... alhamdulillah.. ank sy sihat sempurna... jgn skip mkn ubat yg nurse bg.. susu pon penting.. untk kalsium...

Ada yang kata klu mkn obimin dri trimester kedua smpi bersalin mnyebabkan bby besar dan sush nak bersalin normal ..betul ke ibu2 ada pnglamn tak ..?

Sy dah bersalin ank ke 4, mmg slalu jer mkn obimin tu.. N x da amik supplement lain.. So far baby ok ja.. X da effect ap2 pn... #TAPSupermoms

I ambil obimin je. Baby sihat je . Nothing to worry nurse kk dah biasa . Nurse lebih tahu okay ? Goodluck with ur pregnancy 🥰

makin baby nk mmbesar makin perlukn lebih vitmin. obimin tu merangkumi semua vtmn c, b & flic asd. #30Nov20  #TAPSuperMoms

sy msa mngndung nes ade bagi dua Jnis ubt. folic asid dan kalsium, tpi ape yg pnting skali. jngn skip makan folic asid yee.

should be fine..sbb obimin dh de acid folic skli..klu ikotkn sume vit y dperlukn ada dlm obimin tu #TAPSupermoms

Baby okay je takda masalah Alhamdulillah