first preggy

hai ibu² smua . nk tnya buah apa yg bgus diambil masa preggy ? buah anggur merah bagus tak ? skrg ni tgh preggy 9 weeks

5 Balas

maaf ya... munkin buah anggur x serasi dgn saye... 1st pregnancy miscarriage cos of anggur..... doc tnye ape y sye mkn..bile bgitahu anggur..then dye kate nk.mkn boleh but in a small quantities.. wine made from anggur kn.. wine panas..so avoid mkn in large quantities..

Hampir kesemua buah boleh dimakan semasa mengandung, dan makan secara sederhana. Ya, buah anggur merah boleh makan.

Dekat dlm apps ni ada sis dia btau buah apa yg elok. Cuba lah gode gode ada banyak info

Saya semua buah mkn... Mcm nenas, betik or buah yg bhya utk preggy ni elakan...

klau sy smua buah sy mkn,hihii😊