nak tnya

Hai ibu² semua . Nk tnya . Yg tgh preggy ni blh ke pkai feminin wash tu ? Suggest ?

11 Balas

saya sebelum ni pakai, lepas mak ngah saya cerita yg anak dia masa bersalin bukan xbuka2.. sebab pakai sabun feminine wash yg ada fungsi mengetat apa semua.. terus saya xpakai 😂😂 mak ngah pon ada cerita, ada doc xbagi guna sabun tu.. saya last2, saya amik sabjn badan cuci tu je kat private part 😂 xbiasa xbercuci aduhh

Sy masa pegi klinik swasta masatu, sy cakap dgn dr sy ada keputihan, so dr ada suggest pakai feminine wash . Tp ada sy baca , kalau nurse KK tak bg pakai.. cuba kalau sis checkup, sis double confirm dgn nurse kk . Itu better sy rasa ... 👌🏻

Sy guna yg khas utk pregnant women je..kalau keputihan byk ke gatal ke, baru guna..kalau tak, sy tak pakai..tu pon dapat beli dr mamariam..kat luar sy tak sure tp make sure khas utk pregnant women je..

Org kata x elok pakai feminine wash. Sbb private part kita tu dia sudah semula jadi membersihkan kwsn sekitar. Takut nnty mengganggu pH kat situ. Sejak sblm preggy lg sy dh lama stop pakai benda tu

Xprlu.. Masa sya buka bku pink nurse ckp jgn pakai. Just cuci kerap kali utk elakkan kptihan n berbau. Air dah ckup. Lps tu lap bg kering.. Tu je..

kalo boleh elakkan... not suggest by doc... kalo gatal sngt. basuh pakai air garam.. n lap kasi kering.. jgn biarkn kawasan vagina lembab..

sy basuh guna air rebusan daun sireh.. tu pon bukan hari2.. sy guna bila keputihan teruk or gatal je.. hari2 biasa sy guna air paip je..

better cuci pakai air biasa sahaja sis. suggestion doctor jugak tu. 🥰

BARU NAK SUGGEST . TAK JADI LA POST DAH 6BULAN LEPAS HEHE

Kalau bole elakkan , air paip tu dah cukup hygiene dah ..