Perut mengeras

Hai ibu2 semua...boleh mintak pendpat..sejak pagi perut saya kerap mengeras Dan xda skit...saya dah pergi hospital bukaan dh 1cm Dan disuruh pulang..nak Tanya mcm mna nak bagi bukaan cepat Dan bagi ada rsa sakit..setkat ni cuma kerap mengeras ja

3 Balas

Sy pn nk berkongsi rasa sedih.. sy siap msk amik dexa lg.. pastu doc suh balik.. 1cm no progress sis.... mucus pn xbyk keluar. Dahla mucus blh regenerate.. saya da buat byk.. jln, squat.. yoga ball mcm2 la.. makin sakit tulang vaginal adalah... org kata kena ada contraction br jln buka. Ni contraction pn selang berhari2 😭😭 Skg sy nak blja pasrah.. sy depress smp xlalu mkn.😭😭😭😭

2y ago

sama...😐

Sy pon sama sehari nie perut mengeras, kejap2 tp kerap..sakit sikit2, xada turun tanda lg pon sy baru 35 weeks, mucus plug pon dah start keluar sikit2, dah dekat baby nak keluar ke? risau sbb belum sampai 36weeks, nanti baby prem 🥲..tak sabar nak jumpa pon ye juga 😅

2y ago

Baby prem smp 35weeks je sis.. 32-34 pn da dikira late prem.. Org kata lah.. klo mucus keluar dlm seminggu dua..

buat senaman je sis , tengok tiktok pun ada . buat senaman jalan itik , squad turun naik , senaman kupu kupu , banyakkan berjalan , naik turun tangga . insyaAllah

2y ago

itu laa sya dh buat semua..huhu tetap xrsa ap2...moga2 esok ada dtang rsa sakit tu