perut kerap mengeras tanda belum ada . bukaan jalan belum ada .

Hai momies , perut sy kerap mengeras selalu berserta sakit pinggang . tapi da cek g hospital bukaan belum ada , tanda2 pon belum ada . knapa ye ? im 34 weeks now .

1 Balas

Dia ada check urine ke? Ada keputihan yg berlebihan ke? Kalau 34 minggu masih awl. Kalau perut mengeras saja tanpa rasa sakit bahagian perut kemungkinan false contraction(braxton-hicks). Kalau perut mengeras+sakit pinggang kemungkinan jangkitan kuman salur kencing pun ya. Byk kemungkinan kalau perut kerap mengeras sebelum masa