Multivitamin

Hai ibu2 semua... Sapa ada pengalaman dpt multivitamin ni? Kalau makan ni perlu makan sekali dengan folic acid tak ataupun tak perlu consume folid acid? Sebab saya baca kandungan vitamin ni dah tmasuk folic acid... Sya dah smpai rumah baru perasan vitamin ni sekali dgn folic acid..

Multivitamin
34 Balas

Saya makan multivitamin ni atas saranan Dr and Dr pun suggest continue sahaja makan folic acid biasa. Folic acid yg lebihan akan keluar dlm urine apabila tak diperlukan opeh badan. Sy pernah tanya Dr tak overdose ke. Dia jawab tidak and early pregnancy mmg perlukan folic acid. Sy ada history pernah keguguran sblm ni so Dr suggest mkn juga supplement ni. So far sy makan okay la. Kandungan sy dah masuk 11 weeks.