Baby girl or boy

Hai ibu2 semua . Kenapa kalau kita dukung baby girl dia menangis , dukung baby boy tak menangis ? Kalau mcm tu tanda saya pregnant baby boy or girl ?

22 Balas

Lain lagi kalau sy.. sy pernah angkat2 baby boy anak adik ipar.. x sedar sy kena perhati oleh mereka adik beradik prmpuan suami n sepupu suami, dorang ckp cuba lagi angkat baby boy and try letak kaki atas perut.. baby boy terus larikan kaki dia dari perut.. semua dorang terkejut and tnya my MIL, dorang ckp baby girl dlm perut.. sy pun tkejut lah.. hahaha.. tanya lagi, dorang ckp kalau baby boy pijak perut, dlm perut itu kita mngndung baby boy.. dan sebaliknyaaa.. mmg akhirnya sy dpt baby girl

Sy ikut petua mak, cuba tngok tetek ank yg skrg... Klu bulat bergetel tu ank laki lah dlm prut... Klu terbelah melintang maknanya ank perempuan lah bakal lahir... Ank2 sy semua 5org btul.... Ade scan... Tp dr awal mak duk ckp mcm tu... Nanti ni klu lahir adik perempuan nie... Skrg sy pregnant 12week...mak ckp ank bakal lahir perempuan..

4y ago

Aah saya pon percaya mcm tu.sbb org lama2 yg ckp tpi xpasti la betol ke tak.tetek si kakak begetel (tajam) tapi scan adik kat dlam doc ckp girl harap doc tu slah scan sbb puas jugak la dia nak cari gender xnampak😂

boy kot.mak sy ckp org dulu2 kata. kalau pegng baby girl nagis.. baby dlm bukan geng die. hee tp sy pgg anak buah girl die nages. tp scan mcm girl.tp naluri kata boy..tapi tapi. sy pun conpius😂 da 29minggu skrg. sy xstndby baju ape lagi. tgok baju pink2 girl2 anak buah punya mcm menyampah pulak. haaa sudah🤦

4y ago

Haa saya baru nak masuk 21week . Ada ckap perut mcm girl . Tak pasti la kan 😂

Sya nak tnya jgak, skrang nii sya mengandung anak ke2 27wk.. sya ada anak buah lelaki umur 1y 4mth mcm tu, sya ckup manja dngan dya hari2 jdi rindu dngan dya smpy tk bole lepas ! Tu tandanya sya nk dpat baby girl ke?? Sbb lgi satu sya ada anak sulung lelaki dya pon mntak nak adik girl, rasa2 btul ke??

Tak boleh percaya juga masa anak no2 pegang baby boy umor 3bulan dia terus menangis Tapi lahir baby perempuan yang nih no3 pegang baby boy 3bulan juga gelak" bila saya dukung saya belum scan lagi dah 22w4d tapi hati nurani saya mengatakan pregnant boy tak tahu juga lah😊

Maybeee boy? Not 100% confirm lah . Based experience, not sure kebetulan ke apa kan hahah. Masa nak main dgn baby girl, dia terus menangis. Tapi bila main dgn baby boyy dia okay je tenang je siap gelak2. Baru lepas buat details scan, and I'm preggy baby boyy.

4y ago

Hahahhaa itu lah tu. Kita betul2 confirm masa baby dah keluar nanti 😂 yaa. Semoga dipermudahkan urusan utk bersalin dan baby sihat InsyaAllah. Due bulan 8..

Ikut kan pregnant anak tahun lepas org ckp kalau pegang baby girl then baby tu nangis maksudnya dlm perut kita tu baby girl.. Sebab tu baby nangis bukan psangan dia baby boy 🤣 Tak tahu nk percaya ke x tp Alhamdulillah baby girl yg keluar 🥰

Sy rs mcm mitos. Tp husband sy, klu dia dukung anak buah perempuan dia yg umur 2 tahun, msti menangis. Dr situ diorang agak dia akn dpt anak prmpuan. Bila sy buat scan, jantina baby dlm perut prmpuan🤔

4y ago

Ada jugak org ckap kalau dukung ank buah perempuan dia mnangis tu maybe dlam perut tu geng dia . Taktau la saya pun

Kemungkinan girl. Klau sy dulu mcm tu la. Smpai tahap bila perut dh besar ank buah yg slalu sgt rpat n mnja dgn sy langsung xnk dekat siap marah lgi klau sy dekat dgn dia.

4y ago

Betul sis , ank buah saya yg prempuan dulu selalu tidur dgn saya . Skarang ajak tidur pun dia taknak , suami pnggil nak main dgn dia pun dia taknak dah skarang

Tak sure. Tapi kalau kes saya, baby girl mmg senang dekat ngan saya. Baby boy taknak 😂 and baby saya sekarang insha Allah boy. Dh scan nampak pistol 🔫 hihi 🙊

4y ago

Samaa. Niece sy da mcm koala da bila dgn sy. Sekali scan tgk pistol rupanyaa. Hahha