Kencing kotor

Hai ibu2 semua. .bagaimana nak hindar kencing kotor. .berapa kali dh kena buat repeat urine. .setiap minggu pulak tu. .padahal tengok warna air kencing jernih je. .masa buang air pun tak sakit pundi #ingintahu #bantusharing

18 Balas

minum air masak banyak ataupun rebus beras bali dan minum air nya. In Syaa Allah,okey. jangan tahan kencing ye mmy. pastikan pakai seluar dalam yg menyerap peluh. kalau dah terasa lembab/basah tukar. lepas buang air,pastikan basuh bahagian miss v dahulu baru basuh bahagian dubur dan lap kering dgn kain/tisu. kalau boleh elakkan pakai panty liner. tapi kalau sis pakai panty liner sbb keputihan,tukar setiap 2 jam. jangan biarkan lama².