Kencing kotor

Hai ibu2 semua. .bagaimana nak hindar kencing kotor. .berapa kali dh kena buat repeat urine. .setiap minggu pulak tu. .padahal tengok warna air kencing jernih je. .masa buang air pun tak sakit pundi #ingintahu #bantusharing

18 Balas

sebelum sis nk kencing tu, bersihkn dulu area vagina, then ambil air kencing yg ke 2, jgn yg 1st, biase yg 1st tu yg kotor, ni nurse yg bg tau sy

kena byk elakkn mnis2 sblm tca.. mnum air suam.. jga kebersihan dkt alat sulit. pkai sluar dlm yg sesuai. blh cuba mnum barli kosong sis..

2y ago

terima kasih sis. .sy ikhtiar semampu boleh. .

Byk minum air masak x? Then masa ambil urine tu patut ambil masa ptengahan urine.

2y ago

x dpt elak sgt sis..sy masa preg anak pertama pn mcm ni..banyak minum air..banyak lah ulang alik masuk toilet...

minum air masak byk awk..itu je cara die..sy pulak telebih minum air dahaga manjang..hb pulak yg low

2y ago

terima kasih

minum air kelapa muda, in sha Allah membantu ♥️

perbanyakkan minum air putih

minum air kelapaa .

brp week dah puan ?

2y ago

34mgu6hari. .hari khamis ni nak kena repeat sekali lagi