Tip cepat sembuh Czer

Hi semua...anyone boleh share tip nak cepat sembuh luaran n dalaman bersalin czer? 1st time Czer anak #4...

2 Balas

Saya 5 bulan baru rasa tegap dan tak longgar pelvic dan blh buat kerja sederhana berat. Kerap buat senaman kegel. Makan banyak sumber protein dan Vit C Riadah Slow walk ikut masa yg mampu, saya mampu 10 ke 20 minit je. Elakkan stress. Ikut pesan doktor. Jangan angkat berat lebih drpd berat anak. Slow motion dlm apa jua aktiviti. Minum air kosong secukupnya

1y ago

Saya rasa jalan tak seimbang😅 lps sebulan bersalin, saya buat slow walking, 1 round je boleh, sbb tak best jln jauh jarak. Rasa longgar je. Mmg area czer tekan2 x rasa apa. Klu buat kerja berat, laju, saya terasa kt area czer. Terus bedrest. Kena slow motion utk cpt elok

saya amalkan mkn buah oren, ayam ikan yg protein2. jgn angkt berat2. luaran dlm 1 bulan lebih gak rasanya. dlman kita tak nmpk kan. sbb tu kena lebih berjaga2.