Bersama ketika bukan waktu subur

Hai ibu2 sekalian..saya ingin tanya pendapat ibu2 sekalian..mungkin soalan ni agak sensitif or kebodohan sikit..saya ada bersama suami ketika bukan waktu subur iaitu betul2 selepas habis period dalam 2 kali..next monthnya saya didapati positif hamil..soalan saya possible ke untuk hamil walaupun melakukan hubungan intim ketika bukan waktu subur kerana selepas itu saya dengan suami pjj, iaitu ketika saya tengah dalam waktu subur kami tidak melakukan hubungan intim kerana kami pjj..saya tertanya2 sehingga kini..ada tak ibu2 sekalian yang pernah hadapi sebegini? #sekadarbertanya #jangankecamya

2 Balas

waktu subur setiap org tak sama dan boleh berubah setiap period cycle, awak tahu ke bila waktu subur awak? track mcam mana? guna opk or bbt or pemerhatian Cervival mucus? . sperm berkualiti boleh bertahan dlm 72jam setiap kali dilepas masuk. tapi kenapa nak risau? syukur la positive pregnant kecuali klau ada bersama org lain selain suami,itu yg patut dirisau.. . #bukankecam 🤭

Possible. Sebab sperm boleh hidup dalam 3 ke 5 hari. Saya waktu subur 4 hari lepas period. Track guna opk