Ttc after miscarriage

Hai ibu2 sekalian..nak tnya pengalaman ibu2 dsini yg penah keguguran tanpa cuci itu korang ambil tempoh masa brapa lama bru dpt mengandung blik?

24 Balas

Gugur Masa 4/10/18, mngandung blik bln 12 Thun yg sama. bkn rezeki sa gugur pada 28/1/2019. Slps gugur doc nasihat Kan Saya tuk ambil perancang. Stop perancang pada awal bln 9. On acidfolic Dan ambil iktiar tuk prrgi berurut. Alhamdulillah.1/11/19 sa mngandung semula.😊😊😊. Skrng da 30w6d.

Sy pernah sebelum tahun baru 2020, dn sy mengandung 3 minggu dah tapi ,tak lama ,tiba sy keguguran dn anak yg ke 6 , dn lepas 2 bln mcm tu sy mengandung lagi ,syukur pd Allah taala.

Saya gugur bulan 12 dan pregnant semula bulan 2 sebab saya gugur 6 minggu..x de sakit, cuma darah kuar byk cam period..g scan swasta dh clear..pantang makan n bsama pastu berurut..

Patutnya 1year tapi allah bagi rezeki awal. Alhamdulillah. Time bukak buku pink tu kena la bebel sikit sebab doktor risau rahim tak kuat 😅

gugur tanpa cuci biasa saranan doktor 3bulan la... tapi ada je yg hamil awal dri tu.. kalau rasa badan sihat xde masalah la..

Ikut atas rezeki masing-masing sebenarnya. Macam saya 8 bulan lepas keguguran baru ada rezeki balik.

Saye tahun semalam 3 bulan gugur, bersih kan alhamdulillah awal tahun ni saye mengandung 22 mingu,

Sya keguguran bulan 1,bulan 3 mengandung balik..17 minggu 6 hari..alhamdulillah

5 month. klu Sy xmkn pil perancang maybe dah pregnant after 3/4 month

lepas gugur sebulan terus pregnant balik , alhamdullilah rezeki awal ☺️

4y ago

alhamdulillah, awak week brp skrg