Kuning anak

Hai IBU2 sekalian ...nak tanya pada IBU2..macam mana nak turunkan kuning anak ye? Anak Sy fully bf....skrg ni bacaan kuning anak 169...buntu dh nak buat mcm mana LG...tolong bantu Sy IBU2...terima kasih...

49 Balas

Masa anak first saya kuning sampai 392 then, bagi titisan anggur tapi lagi worst naik 400. Kami ikhtiar turunkan dengan mandikan anak sekali pagi dengan air kucai dan asam jawa (kucai blend buang hempas dia) mandikan sekali pagi sekali petang. Susu setiap sejam arau dua jam. Kalau susu awak bekurang, sulam dengan susu formula. Tapi kalau voleh avoid, avoid susu formula. sebab anak akan sedap dengan susu formula. Rumah biar kena masuk matahari dari jam 7am sampai 8am tak kena matahari takpe, tapi bagi tempias at least. Mama pulak try makan limau sunquick 3potong setiap pagi.. Saya buat memang turun banyak ambil masa 3hari turun 80 terus

4mo ago

baik..terima kasih sis