susu S26

hai ibu2,,, nk tny laa, sape yg bg anak dia susu s26 langkah 1,, anak ibu2 berak bape kali sehari ye,, anak sy berak kadang2 smpai 5hari sekali baru berak.. normal ke x ek.. risau laa...

10 Balas

Ummm saya kalau baby x berak 2 hari pon dh rungsing. Sye hri hari urut perut baby setiap pagi bagi die berak. Tapi anak sye minum dutch baby je. So far xde masalah dgn dia.

Kena berak setiap hari kalau susu fm. Better tukar susu. Elakkan pengurangan sukatan sbb berat baby x akan naik cantik & zat x diserap.

4y ago

susu ape ek yg ok nk tukar,, dah bnyak sgt susu fm kat luar tu,, xtahu nk try yg mne dulu

Anak saya biasanya akan buang air besar awal pagi selepas minum susu, selalunya hari hari. Mungkin tiap baby badan berbeza.

kalau anak berak tahi warna kuning okay je. kalau selain warna kuning kena tukar susu.

2y ago

Kalau kuning tapi texture dia macam tak lembut takpe ke?

Jika ank minum susu fm wajib berak setiap hari sis. Atleast sekali shari.

4y ago

Kat kaki anak buat senaman kayuh basikal. Pelan2. Bagi usus bergerak

Kurangkn kepekatan tepung susu Dan jngn lupa bagi air suam sikit...

anak saya sembelit sekarang saya tukar susu nan

4y ago

susu nan bagus untuk kenaikan berat badan anak kalau lactogen taktahu saya takpernah beli

Mgkin susu tu xsesuai nga ank sis

Anak Sy minum susu tu sembelit.

Normal susu fm kuat berak