hai ibu2 nak tnye baby36week anggaran brt 2.9 kg agk bsr ke?doc ckp lhir nt anggran 3kg lbih cmtu

hai ibu2 nak tnye baby 36week anggaran brt 2.9 kg agk bsr ke?doc ckp lhir nt angrn 3kg lbih cmtu.

11 Balas

itu anggaran je masa scan awak. berat baby bila dh lahir nnt baru boleh tau. samaada akan besar. akan sama or akan kecik sikit dr yg scan tu. pagi sebelom sy bersalin masa 38weeks 2day. doctor hospital scan. siap cakap dkt sy. baby awak ni besar. 3.3kg mcm tu. baby keluar 3.15kg awak

1y ago

sama2 awak☺️❤️. scan tu anggaran je awak. jgn risau. cuma masa baby nk keluar tu ja kita xtau baby berapa kg. besar atau kecik. semoga urusan awak dipermudahkan okay. sy pon scan masa 30week berat baby 1.9kg

Ada gdm ke? Actually depends pada genetic juga. Lagi pun ini just anggaran je. Saya 36w haritu 2.8kg, 37w 3kg. Taktahu la 38w-40w macam mana tetapi saya gdm on diet control. Doktor kata okay je berat baby, takde pulak dia cakap besar.

1y ago

sy xde gdm...tq sudi jawab...

jangan risau , itu sekadar anggaran saja .. saya anak 1st anggaran berat baby 3kg keatas tapi keluar 2.44kg saja Alhamdullillah baby sihat dan selamat dilahirkan 🤲

sy mse scan 37week berat 3.15kg doc cuma ckp, kalau ibu tambah lg berat bdn mungkin baby bertambah besar 😅

tu anggran scan.. klau kuar bru thu berat..bby..xpa insyallah bby okay ckup sifat alhamdullilah

klu sy scan dr kata 3.6kg 38week 7hri masa tu risau baby besar

Saya masa 35weeks, berat baby 2.8kg. Berat ok je tu. Saya takde gdm

1y ago

trima kasih sudi jawab...

Sy 34’ week baby berat 2.307 kg😅

saya hritu check up berat baby 2.8kg 36w

Sy 36week brt baby 2.4kg doc ckp