Ceramah pemakanan

Hai ibu2. Nak tanya, Ceramah pemakanan wajib pergi ke? Kalau tak pergi nurse marah ke🤔 lagipun kena pergi sbb berat badan naik bukan gdm.

6 Balas

Kalau awak nak dapatkan ilmu yang bermanfaat, ya mesti pergi. Tapi kalau awak rajin membaca sumber ilmiah, dah tahu cara pemakanan yang sihat dengan betul, tak pergi takpe. Inform nurse yang awak taknak pergi. Nurse tak marah pun keputusan kita.

pemakanan ibu ketika mengandung ni bwk kesan utama anak lahir sampai besar nti, kesihatan, ketinggian, berat, nk mkn takmau mkn bila dh 6m start solid. dll. if nak ilmu pergi je 😊 buat utk diri sendiri bkn sbb nurse

Sya kena masuk online sebab gdm. 2 kali saya terlupa. yg pertama tu kena marah jgk sbb susah nak dpt tarikh baru. kali kedua tu sbb mmg betul2 nak dekat tarikh bersalin. Nurse pon x ckp apa dah

sy kena pergi jugak 2kali sb berat bdan naik..tp.kejap je ..tak smpai 10mnit ..dorang cuma terang² kan je apa yg buleh mkn ..apa yg kena cntrol

pergi je wak..xlama pon..dlm 5 minit mcm tu..sy pon bru lepas dua mggu lepas...esok lusa katanya ada ceramah tentang hb pula. erm

Ikut je kata nurse.. Berat bdn naik bnyk pun merisaukan jg lagi2 time pregnant..