Baby kecik

Hai ibu2. Minggu lepas ada scan masa 34w. Berat bby hanya 1.8kg. Saya tanya doc ok ke berat bby bukan kecik ke. Dia kata ok sebab sy pung kecik. Risau saya. 😌 Dan minggu lepas jugak doc ada ambik sample keputihan. Mintak2 laa takde ape2.

5 Balas

hai awak, sama mcm sy la. doktor kata baby kecik sikit tp as long as graf pembesaran dia meningkat, ada perubahan minggu ke minggu, insha Allah baby baik baik je. kdg ikut genetik jgk, kami suami isteri pun kecik je 🤭 mungkin asbab baby kecik nanti mudah nak bersalin, insha Allah aamiin. jangan risau sangat ya ibu.

Saya pun kecik awak orgnyaa .. ramai ckp perut tk nmpk la apa laa .. apaa sayaa heran .. last scan kk 32 week berat bby da 2.2kg ni nanti 5/4 kena scan 36 week tk thu laa bby berat berapa .. and saya un ad check gbs alhamdulillah semua ok .. jngn risauuu semoga allah permudahkan urusan kita amin

sy 32w baby 2.2kg😅 Agak takut juga sbnarnya baby besar sgt nnt. Doktor pun dh inform siap2 beranak 2 minggu awal sbb sy ada darah tinggi😂

Saya 34 week hari tu scan 2.5 kg... Doktor ckp baby saya besar.. 5/4 nih kena repeat jumpa pakar😭 semoga dipermudahkn urusan

Kecik tkpe senang sikit nk push nnti 🤭