Berat bayi dalam kandungan

Td scan kk utk 28week brat bby 1079g,tanya doc berat tu ok ke?Doc cakap ok tapi doc xpuas hati sebab perut kecik macam preggy 5bln🤦‍♀️..Pstu sjrah ank prtma brat bby 2.4kg je..Kalau berat 1079g tu kira macammana?doc sruh rpeat scan bln dpn,pstu klau scan bln dpn bby kcik lg..Doc bt ape yer?PStu nk tanya dah msuk 28week kpla bby kt bwah..bleh ke klau nk exersice guna gymball tu?? #babyfeb2023

5 Balas

2.4kg = 2400g 1.079kg = 1079g saya masa scan 30w @ 31w , berat baby baru 1.039kg . kalau ikutkan awal lg kepala kat bawah, masih ada ruang untuk baby berpusing sebab saiz dia masih kecil, no worries

1y ago

Oh ingt kpla kt bwah nk dduk ats gymball la

28 week boleh pusing lg tu. dia stop pusing by week 36. baby klau kecik lg after next scan, nnt doc bg surat hospital suruh refer pakar

1y ago

Risau plak..Dlu preggy no3 37week brat 2.5kg doc ckp srba salah nk rfer pkar sbb kmgkinan awk dh bskin klau kluar rsult pom lmbat..Dlu doc siap ckp xpe kcik kt dlm snang kluar mmg mmhami btul doc tu lg2 doc pmpuan kli ni doc laki..Srba xkene😂

Sy pun perut kecik...28w scan bby 1kg je..x de mslh pun klau bby sihat kat dlm perut..

1y ago

Doc xpuas hti..Prut sy kcik brat bby dia ckp ok

saya pun 28 week baby berat 1058g , tapi doc tak puas hati lilit perut kecik 😂🤣

1y ago

Sy tggi rahim ikut usia kndungan dah..Brat bby ok..Tp xthu doc ckp prut sy kcik😅

saya scan 29weeks berat baby 1.1kg ja doktor kata normal