buah oren sunquick

Hai ibu2 dan bakal ibu2..sy nk tya boleh ke kalo nk mkn buah oren...nie kandungan yg pertama...jd boleh x ye...?? ☺️

24 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Oren, pisang, kiwi, strawberry, epal & tembikai. Bagus untuk mommy yg preggy. Saya mabuk kdg tak lalu makan nasi, makan buah² ni je sis. Tp try tnya doktor jgk ya. Kdg sesetengah org tak tahan dgn oren & buah² lain.

4y ago

Sedap kan sis😁 lg sedap bila celup dgn coklat. Tp kalau nak pegi checkup jgn buat pasal. Kena minum air gula nnti 😂

VIP Member

Kalau doc sy dia larang makan dua buah, pisang ngn oren. Pisang karbo tinggi boleh buat kena kencing manis. Oren even vit c tp asid tinggi boleh buat gastrik and pedih ulu hati. Elakkan makan buah2 masam jugak.

Alahaiiii.. Oren la lg bgus sis 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

Boleh sgt sis. Sy plak x bole nk mkn buah oren. Mesti buang balik. Kne mkn yg mcm vit kecik tu.

Sangat² bagus. My sister makan oren,limau sekilo sehari.anak dia x kuning. alhamdulillah

Mcm sy hari2 kne minum air sunquick kosong utk hilangkan rasa mual..

Mkanan bekhasiat mestilah boleh sis..oren kan buah kaya vitamin c..

Sangat di galakkan memakan oren.. Ianya seperti folic asid..

Boleh mommy, durian pun boleh tapi jangan banyak-banyak okay

Boleh sangat sis,senang untuk serap apa yang kita makan