Normal period atau keguguran

Hai ibu2 . Ade tak pernah mengalami pengalaman yg same . Saya lambat dtg bulan dlm 10 hari. Check upt -ve . Dan mnggu nih saya kerap muntah2 . 2 hari lepas mlm saya Ade keluaran darah tetapi sikit shj .esok pagi nya bangun tido . Ade keluar darah Dan gumpalan darah mcm nih . Saya try koyak kan skit die macam daging .persoalan Saya ini memang period biasa atau keguguran ye ..

Normal period atau keguguran
22 Balas

maaf tak pasti nampak macam keguguran ..saya dulu gugur tak sdar diri check upt pun negative tpi dktr pakar klinik swasta sahkan tu janin ...klau awak nak kepastian better refer klinik luar ..kk tk thu bleh ke tak

12mo ago

ya saya dulu pun -ve tapi kluar janin ..bru 8w .bawa gi klinik luar dktr sahkan tu janin msa tu

Saya perna lambat dtg haid 20hari masa tu saya test upt negative plak tk perna pun lambat haid sya ke kk dok kata negative d bagi ubat sajalah pecah darah sekali saya minum malam nya kluar bnyak darah dan ketulan daging 😌

mcm sy punye lhh bwak g kk doc ckp hnye gumpalan darah Kotor mse tu test upt positive mse tu bru 6week trus kuar darah bnyk ngn sketul mcm ni..ntah lhh xnk pkir tiap2 bulan kne mcm ni

saya pernah gugur tapi structure sama macam dalam gambar ni. Better pergi hospital bawa sekali untuk doc check ya. Sebab kita tak tahu dalaman kita macam mana ..

12mo ago

tapi Saya check upt -ve

mcm gugur je , sbb sy tahun lpas gugur keluar mcm ni serupa ni g hospital dorang kata mmg gugur , doct kata jgn buat upt slma 2minggu sbb dlm masa tu upt mmg akan positif

12mo ago

tapi Sy buat upt -ve

Sye pernah sis.sye masetu tngh keje periot lewat 4 hari xpernah tau miss periot.tpi bile check negetif.hmm sye rase sye gugur masetu😌.klw periot die mcm mcm ni hmm

Check UPT, if positif mmg gugur.. sebab hormon HCG still boleh detect antara minggu ke 3 - ke 6 selepas gugur.. if nak kepastian pegi klinik & tunjuk gambar ni

12mo ago

tapi Saya check upt -ve.

Sebelum saya lekat dlu.. sy ad kuar mcmni.. ni tanda period kt dinding rahim tu yg.. means kalau dh keluar bnd ni.. inshaAllah rahim kite bersih dn mudah lekat

12mo ago

Walaupun upt - ve pergi je refer klinik @ hospital. Ramai yg mcm ni bila cek upt - ve tp bila pegi scan ada kantung n baby

tt bgtau dh buat upt tp -ve... bleh jadi jugak itu darah period yg lama... mual2 muntah2 tu boleh jadi sebab gangguan hormon....

pegi Klinik swasta, Minta cek Bhcg. kalau dr tanye, ckp tk period dh 10hri, Upt -ve. Tibe2 turun drh macam ni. so nka cek bhcg.