tanda sakit

hai ibu" yg berpengalaman nak cerita sikit ni pasal baru" ni saya ada angkat berat ba baru tuh kan saya membongkok jadi mlm nya saya mau tidur saya mula rasa sakit sbb saya pnya kandungan baru 2bln lebih tapi tak nampak lagi, jadi saya terasa sakit seolah peranakan saya jatuh, sebab dah 4hari saya berdiam d ruma tahan sakit last tuh saya mnta suami saya carikn saya bidan utk urut saya punya perut lepastu bila bidan tuh dah sentuh saya mula dia pgang perut saya terasa baby tuh masi ada sbb masi kuat dia d dlm kandungan saya tapi bila bidan tuh tgok blakang badan saya ada bekas bekam mmang btul saya ada bekam time saya mengandung tapi saya x tau klu bnda tuh xbole d pakai time mngandung sbb saya sakit bdan ba masa tu gara sakit berat tuh jadi nya baru sakit nya d sbelah buah pinggang saya jak baru susah saya nak bagun apakah susah mmang sbb bilang bidan tuh sbb itu bekas bekam tuh bole mnyebabkn baby kcacatan dlm perut sbb bekam tuh kuat kata bidan ya Allah terasa sakit nya masa tuh saya alami smpai skrg dah dkat sminggu mngkin bekas nya msi terasa harap tiada apa yg terjadi dgn baby saya sbb saya first time pregnant anak sulung. smpaikan kepala saya jem ba baru berat entah nak pusing kepala pun dah rasa sakit nya tuh smpai belakang leher. mlm nak nangis saja sbb saya yang salah klu tidak tak kan jadi saya dgn kandungan ???

2 Balas

Kalau kandungan masih muda jgn kerja berat cik puan tidak elok untuk kandungan. Berurut juga tidak digalakkan untuk kandungan masih muda. Kecuali lepas bersalin. Banyakkan rehat, ambil asid folic sepanjang kehamilan dan makan maknan berkhasiat ya. Semoga cik puan sihat dan baby. 😃

5y ago

iya sis baru saya kn firstime alami mcm ni nasib tiada apa" juga, thnksyou sis bagi nasihat 😢

Sist jgn angkat brat spnjang mngndung trutama d awal kndungan..stahu sy..xbleh bekam masa mngndung ..ada kesan..sist prlu jga kshtan sist mulai skrg...kshtan sist..kshtan baby jga..☺

5y ago

Alhamdulillah..bgus la sist..jgn kdungan elok2 ..ksian baby kalau mommy nya stronger stiap hri..😉😉