35 weeks turun tanda

Hai ibu TAP sy prgnant 35 weeks keluar air ketuban masa dekat rumah .Bila dekat hospital pula turun lendir berwarna coklat .Agak² brpa hari lagi sy akan bersalin ?#bantusharing #firstbaby #seriusnanya #bantusharing #firstbaby #mommybuntu

10 Balas

biasa klu kes air ketuban leaking, dia akan tgk brapa byk air ketuban tu msih tggal n beby boleh survive ke x, klu beby dh stress rasanya depa akan induce supaya ade contraction utk cepatkan bukaan brsalin.. brapa lama sis kat spital tu brgantung pada keadaan beby n berapa cepat sis ade contraction utk brsalin.. :) semoga dipermudahkan brsalin yaaa mommy~

4y ago

Thank you sis😊

Ikut nasib ibu. Ada cepat, ada lambat. Mcm saya induce tgh hari, malam tu dh bersalin. Katil depan saya induce dh 3x, 3 hari pun pembukaan baru 3 cm last2 dia csect. So depend Mommies tu. Banyakkan berdoa dan bersenam agar dipermudahkan 👍

4y ago

Baik sis ..thank you😊

Sy 36 minggu trun air ktuban G kcemasan admit wad check jalan smua 24 jam klau xbsalin dr induce ubat takut jngkitan kuman pd bby Alhamdulillah xmasuk ubat tp lbih 24 jam juga bru bsalin smuanya slmat

4y ago

Alhamdulillah ibu .sy plk dah discharge hosp tapi blm bersalin lendir coklat still keluar lagi .Minggu depan doktor sruh masuk ward balik dh kena sruh bersalin 37 weeks .

saya nak tanya masa bersalin tu kena buat test covid dlu ka? maaf yaa saya nak tahu ja

4y ago

ya sis ..kena test covid dulu sblm masuk ward

sy rasaa mmg x lama lagi tu..xtau bila.. semoga dipermudahkan..

4y ago

sy dh discharge dri hosp cuma lendir coklat tu still kluar tapi x bnyk .Next week doktor sruh masuk ward balik dh kena sruh bersalin 37 weeks

Macam sehari dua dah nak bersalin tu.

4y ago

You're welcome. Semoga dipermudahkan urusan bersalin ye. Aamiin 🤲🏻

tak g cek skg ke sis.. tnda² dah tu

4y ago

dah cek sis skrg tngh warded kt hosp cuma sy tertanya² ambil masa brpa hari akan bersalin😅

rse mcm x lama lag tu

4y ago

iye ke sis ?tq

kejap lg kot...

4y ago

Baik sis ..tq

follow