Kerap lapar🥲

Hai ibu sekalian🙌 time pregnant ni memang kerap lapar ya? Saya selalu baru lepas makan 5min tu dah masuk angin lapar balik. Orang kata jadi kan buah sebagai snack supaya tak lapar. Tapi saya makin lama makin lapar pulak. Adakah tips yang berhasil untuk kurang lapar🥹 ke memang lapar je memanjang🤭

7 Balas

Sama la sis..lambat mkn masuk angin + pening.. mula lh anxiety nk dtg..now sy xbgi dh perut rasa lapar, sekurang2 mkn kurma sebiji bila xde makanan or xtau nk mkn ape dh..tmbah duk sndiri, nk mkn kne masak, xmasak xmakan lh jwbnye 😂 dhla mood masak kelaut

5mo ago

itulah sis, kena siapkan snack yang terus masuk mulut je. padahal baru makan 5min lepastu dan masuk angin😂

sis kerapkan makan tp kuantiti sikit. tp pelbagaikan mknn tu. jgn skrg nasi, pstu jpg nasi, nt nsi lg😅

5mo ago

oh, ok ok. 🤭

cuba cari snack high fat atau high protein. lama sikit tahan kenyang dia.

5mo ago

lagi satu, cheese. high in both protein & fat. calcium pun.

standby roti ataw biskut sis..MKN ckit tp kerap

tu la .sy pon merap lapar jgk...hihihi...sy mkn buah2

5mo ago

saya makan buah, makin menjadi jadi lapar nya😂

cuba amalkan kurma. InsyaAllah berkesan

Minum susu, bertahan lm skit