Baby kulit sensitif

Hai ibu ii, ade tak suggestion pampers yang baik untuk bayi kulit sensitif.. Selain dari drypers dan molfix..anak saya dari nb pakai petpet sampai sekarang dah 5 bulan.. Sebelum ni okay je.. Tapi start masuk 3 bulan kelamin die start ruam and sampai pecah ii dah.. Dah try drypers dan molflix tak jalan..ibu ii ade masalah yang sama tak

7 Balas

dah try huggies? anak sy pun tak tahan pakai drypers. kalau drypers yg mahal sikit tu baru dia ok sbb dlm dia lembut. sy tukar pakai huggies terus bontot anak ok walaupun lmbt tukar. cuma cutting huggies kecik kalau anak tembam 😬

da try sapu tepung ubi? anak saya kene ruam pampers setiap kali tukar pampers sapu tepung ubi macam sapu bedak. alhamdulillah ruam makin elok. sis try pampers brand Huggies.

anak saya sesuai dengan huggies je. mandian ngan lotion cetaphil. yg penting jgn pakaikan bedak langsung kat anak.

Saya pakai mamypoko extra dry . Sebelum ni pakai drypers. Xsesuai. Naik merah dan ruam teruk.

Try aiwibi. Anak sy pun kulit sensitive. Aiwibi so far paling ok

ada pakai diaper cream tak? cuba genki pulak

1y ago

Cream klinik je yang sesuai.. Yang nappy cream setakat ni tak boleh.. Pakai sekali 2 okay.. Pastu jadi balik

Cuba pakai genki