Muntah susu

Hai ibu-ibu, sy ingin bertanya jika anak muntah susu (jeluak susu) tiap kali menyusu, adakah susu tu xsesuai ngan anak? Sy mix bf & fm (S26). Terima kasih...

2 Balas

Mungkin baby terlalu kenyang atau tak disendawakan dgn betul. Tapi jeluak ni sebenarnya bagus untuk baby. Bila baby jeluak dia akan keluarkan lendir @ semacam kahak dari badan dia . Cuma ibu2 perlu jaga2 tiap kali jeluak supaya tak tersedak shj 😊

terlalu kenyang