Kerap jeluak

Hai nak tanya. Baby 2 bulan kerap jeluak tiap kali lepas menyusu normal ke? Dah burp (sendawa) pun still jeluak. Kadang jeluak dlm kuantiti banyak & berlendir. Baby mix susu fm+bf #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #firstmom

4 Balas

macam baby saya. baby sy tiap kali minum susu badan akan jeluak. dlm sehari tu akan ada muntah. kadang2 dia terbatuk terus susu keluar juga. sy ada refer doctor dkt klinik swasta. doctor ckp kemungkinan overfeeding. tapi normal kalau baby jeluak susu, cuma kena pantau. td ada checkup baby dkt kk pon ada tnya doctor. doctor ckp selagi yg baby jeluak ataupon muntah susu tu xbertukar warna masih normal. kalau bertukar warna dr warna putih susu tu baru ada mslh lain.

1y ago

sama la kita. kadang2 tersedak sampai batuk2🥺🥺. xtahu nak buat mcm mna. mmg dah sendawakn setiap kali minum susu. bagi minum susu menegak. mengiring pon dah.

kena tepuk2 punggung dia bagi sendawa lps menyusu , jangan langsung baring . bagi tegak badan baby min 15mnt lps menyusu

1y ago

tepok la cara apa sekali pun kalau sendawa mesti jeluak jgk

sama dengan anak saya kerap jeluak dan muntah. kadang2 tu basah lencun baju dia dengan kain mami sekali basah 😅

1y ago

Ye mommy. Bila nak kelua dah pakai cantik2 dua2 basah😂 sabar jela 😆

just share