missed misscarriage

hai ibu ibu.. siapa ada pengalaman missed miscarriage ? boleh tahu tak apa simtom nye? sekiranya bayi tak berkembang dalam kandungan adakah ibu ibu jadi auto hilang rasa loya dan mual semua? atau rasa tu masih ada sehingga keguguran?

13 Balas

Saya dulu mmg tiada alahan . Mcm orang sihat . Rileks ja mcm takdak apa jadi , rupanya baby tak berkembang . Tapi setiap malam perut akan rasa sakit sangat2 mcm senggugut . Ni pregnant kali kedua , Allah ... 5bulan pun alahan tak hilang lagi Alhamdulillah baru yakin saya anak saya insya allah sihat baik . Walaupun penat makan muntah pening lembik semua , hadap ja lah . Kuat okey sis ! Rezeki zuriat sentiasa Allah akan bagi jugak pada waktu dan masa yg sesuai allah izinkan❤️

2y ago

Saya sekarang alahan masih ada . Berat pun turun sampai kena bising dgn nurse hm . Letih sangat2 rasa badan siang mesti kena tidur . Kadang2 dalam letih tidur tu boleh terfikir anak dalam perut ni cukup makan x ? Kesian dia . Cuba jugak makan saya ni

sy dulu dari awal mmg takda alahan lgsg. badan mcm org sihat. bila doc bitau missed miscarriage tu pun, bleeding takda lgsg. tp sbb doc bitau dah sebulan dari last scan pun baby tak berkembang & dah mengecut, so decided utk buat D&C. so pregnant kalini alahan agak teruk so sy mcm rasa yakin sikit yg baby membesar & okay.

sy dlu masa 3x gugur.mmg xde tnda.simptom pregnant ade mcm biasa.smpai la scan.br tau baby dh xberkembang.just tgu turun tnda utk dia gugur.tnda sama mcm kita nk period.just sakit nye lebih skit

sy last year gugur 8 mnggu tkde alhn. sy gugur disbbkn brsme dgn suami. eskkn tu sy kluar drh bnyk. doc bgtau sy gugur 8 mnggu.. start thun ni bru ad alhn tp trimester pertama jela..

saya 2017 missed miscarriage .. takde alahan langsung .. check kantung ada tp kosong .. pastu tahu² dah takde .. bleeding pun takde . so doktor diagnosed as missed miscarriage

Pengalaman saya, doctor masukkan ubat melalui faraj untuk cepatkan proses gugur tu, rasa loya nak muntah semua auto hilang. Dua dua kali macam tu.

alahan tetap ada sampai keguguran. akn hilang tpi slow2. kalau ade bleeding terus pg emergency. jgn pegi klinik. xkira byk or sikit.

Sy mula2 keluar spotting coklat..pastu lama2 byk kluar darah..tp langsung xrasa sakit pon..alahan mmg xada..

sy dulu alahan 2mngggu msih ada slpas keguguran ..normal je kalau msih ada jika ada alahan ketika pregnant

mcm sy nipple drp sakit da xrase sakit.. tp rasenye ni depends pd org

2y ago

kalau tak luar semua ada lagi sakit.kalau dah bersih baru xda sis