Makan sikit-sikit. 7 bulan 4 Hari.

Hai .ibu ibu semua .hari itu saya ada post . Yang anak saya kurang makan . Sebetulnya .cerelac bukan la makanan asas yang saya bagi. Dah bagi bubur kosong dia tak makan. jadi saya .cuba bagi cerelac pun tak makan hanya 3 ke 4 sudu sahaja dia makan . Nurse cakap .asal berat badan.minum susu teratur.dan aktif .itu normal sebagian baby baby. Makan sikit sikit pun .tak apa asal makan. Sekarang cuba bagi makan .sayur .ayam .pulak. Sekarang 7.8kg

8 Balas

dah 7m, jgn la bg bubur 0 dah.. awal 6m blh la, nanti tak cukup nutrisi. yg cubaan dlm ayat last tu good job👍🏻 anak bwh 1y if makan sikit takpe, tp kena makanan lengkap. lagipun growth rate skrg masih tgh cepat naik kan, kalau tk guna masa skrg susah nti.. nanti makin slowwww, kang kita plk stress berat tk naik la apa la

takpa ,dia still dlm fasa intro makanan. setahun ke bawah susu lagi penting ,tapi kalau dia suka makan pun takpa. umur 7bulan ni awak da kena buat mcm2x ,tambah sayur ,protien, mirepoix , cfs etc da.

3 4 sudu. tu normal utk baby sebab dia baru berkenalan dgn makanan. jgn fikir anak terus makan banyak wlpn ada kita tengok anak orang lain mcm tu. dia makan sikit2, kita bagi makan dgn kerap. gitu je

mknn bb ni kena try n error..tgk apa y die suka n x..blh mix ayam ngn brokoli..avocado..kubis bunga..ubi Oren.. pumpkin.nk bg mkn bb kite dlu y kena tenang.

xpe sis, as long as baby nk makan walaupun 3-4 suap. sis try lagi pelbagaikan menu, nnt lama2 bnyk la dia makan

sis try campur dgn pisang ke..