Bayi kerap terjaga

Hai ibu-ibu. Saya DF mom, nak tanya normal ke anak saya kerap terjaga malam2. Mostly sejam sekali dia terjaga. Esok baru masuk 6bulan.

1 Balas

Kena buat rutin tidur, boleh belajar di FB Baby Language. Dlm TAPS pun ada artikel pasal ni. Saya seawal 6pm dah buat rutin tidur. Mandi, Pastikan bilik nyaman dan bersih, buka kipas semua. Pasang bacaan Al Quran, anak tak sesuai white noise. Tutup lampu di tempat tidur anak Susukan anak ibu ayah Solat Maghrib, Makan. Teman anak; samada dia nak susu lg, baca buku peek a boo, kalau merengek gatal gusi, cuci mulut dia, zikir, dodoi, doa Nesting/ mengempeng (banyaknya dia tidur bila mengempeng dan lepaskan sendiri. pantau dlm 20 minit samada dia masuk deep sleep atau tak. Selalu jam 8.30 ke 9lbh baru anak lena tidur