Bila boleh scan ya?

Hai.. Hari ni kandungan saye dah 6minggu 1hari. Alhamdulillah syukur selepas 3 tahun 7 bulan menanti, akhirnya saye dapat double line 🥰 Nak tanya, bile kite boleh mula scan ya?8 minggu dah boleh scan 2d ke? #bantusharing #firstbaby #1stpregnnt

Bila boleh scan ya?
37 Balas

Sy pregnant ank ketiga skrg 24weeks dah.. Lepas gugur bulan 12, thn lepas, Kantung kosong. Jadi sy ambil kputusan scan lepas 8weeks,,sbb ade sejarah hamil kantung kosong, So sy x nak excited sgt bila nmpak kantung😭😭,, biasenye 8weeks dh ade heartbeat.. So tunggu sikit lagi ye.. Tggu 8 @9 weeks baru awak pegi scan

4y ago

Oooo baik2.. hraplaj semuanya baik2 shaja 🥰 Lama penantian kami suami isteri. Doakan semuanya dipermudahkn ya 😍

saya mula2 scan klinik swasta masa kandungan 19w.. masa tu xnampak sangat. doc buka yg 5d pon xjelas sangat. saya selangkan setiap bulan check. last bulan 7 rituh xcheck sebab nak tunggu bulan 8. sebab bulan 8 saya dah 30w keatas. pergi scan 🤣 baby xnak turunkan tangan iieeee... siap muka bekerut muka masam wahahaahaha.

4y ago

aminn aminnn.. semoga baby awak sihat jee

Sy 4mggu g klinik sbb nk cek confirm +/- sbnrnya tp doc trus scan, nampak la Kantungje. 9mgu g lagi dah ada heartbeat kelip².. 13mgu baru bukak buku pink kat KK, doc scan lagi dah nampak bby sambil goyang kaki & boleh dgr heartbeat😍smoga dpermudahkan urusan kita wak.

4y ago

Wahhh besnyaa 🥰 Tak sabarnya nak scan 🤰 Insyaallah amin 🌸

Alhamdulillah, tahniah sis.. semoga kandungan sentiasa dlm lindunganNya. Sentiasa jaga pemakanan & elakkan mengangkat benda berat. Btw beli kt mana pregnancy test tu apa brand ya mcm nice pula 😀

4y ago

Welcome.. hee tkpe 😉

tahniah sis..sy pn 6minggu 5hri da..ulum buka buku pink lg..sblum ni sy prnah miscarrige..tpi alhamdullilah allah gntikan yg trbaik untuk sy..doakan semoga kndungan sy shat yeee...aminn

alhamdulillah tahniahh ...saye scan 10 minggu baru nmpakk..mase 8 minggu baru nmpak kantung jee.. 10 minggu terus buat buku...penantian selama 2 tahun ..alhamdulillah syukur sangat..

4y ago

Alhamdulillah seronoknya.. tak sabar sye nak scan.. Masih tgh pikir nak pergi berapa minggu 😆

sy check upt 5weeks,trus pergi scan. alhamdulillah nmpk kantung. repeat scan 7weeks ++ nmpk heartbeat baby. better scan awl,dr blh check kantung dlm rahim @ luar rahim awl2.

4y ago

Tahniah sis, sa tu hari scan 6wks nmpk kntung da. Tpi belum nmpk heartbeat baby lgi docktr suru dtg balik lepas 2minggu.huhuhu.risaunya sa yaaa.. Harap2 semua nya ok

Tahniah sis. Biarpn kte tak kenal but im happy for u! Almost 4 years waiting tu bukan masa yg singkat. Congrats again! Jga kandungan baik2 sis 😘

4y ago

Betul bukan masa yg singkat. Sampai sye tak perasan yg sye mengandung 😆 Nasib cek .. Tq wish. Insyaallah mmg akan jaga betul2 🤰💕

tahniah sis..sy scan mse 6minggu 6hari dah nampak heartbeat baby.. bgus juga scan awal sekurang2nya kite tahu kandungan ditempat yg sepatutnya.

klau usia kandungan memang berada dalam timeline yg betul,scan memang boleh nampak dah tapi klau proses persenyawaan lewat maybe tak nampak lagi..

4y ago

Ooo betul jugak kan.. Kena kire2 balik ni ☺️ Tq bg info 🥰