Bila boleh scan ya?

Hai.. Hari ni kandungan saye dah 6minggu 1hari. Alhamdulillah syukur selepas 3 tahun 7 bulan menanti, akhirnya saye dapat double line 🥰 Nak tanya, bile kite boleh mula scan ya?8 minggu dah boleh scan 2d ke? #bantusharing #firstbaby #1stpregnnt

Bila boleh scan ya?
37 Balas

alhamdulillah tahniah sis. saya haritu scan masa 6 weeks dekat klinik swasta, nampak kantung dan heartbeat. 7 weeks terus buat buku pink hehe

4y ago

ya betul. hehe mesti excited kan ☺️ saya doakan yang terbaik untuk sis 👍🏻

Alhamdulillah, tumpang happy 😊. Sy mggu 8 dah p scan, dah boleh dgr heartbeat dia. Mggu 12 baru buat appointment utk buku pink.

4y ago

Baik 🥰💪🏻

nk scan tggu kndgan dlm 8-9 minggu dr nmpk jelas janin n kntung..dlm 10 mggu k atas dah blh buat buku pink..

saya first scan pun time 8w. dah dengar heartbeat, dah confirm nampak janin baru buka buka buku time 10w.

4y ago

Itu lah sye pun fikir nak scan 8 minggu.. Doakan sye dan anak ya 👶🏻🥰❤️

preferably week 8-9 utk 1st scan. kalau pergi awal takut tak nampak lagi lepas tu rasa panic :')

tahniah sis. semoga dipermudahkan. doakan sy dapat double line jugak ye. 😊

4y ago

Aamiin Allahuma Aamin 🤲. Terima kasih ye. ☺️

alhamdulillah... tahniah sis... semoga sentiasa dilindungi Allah swt... sy 11week br scan...

4y ago

Alhamdulillah.. tq atas wish nya. Insyaallah amin. Ooo tu mmg dah dgr heartbeat la tu..syoknya 🥰

Tahniah sis...haritu saya 6week 5days da g scan klinik swasta tpi nmpk kecik je laa😅

4y ago

Amin ❤️🌸

In shaa Allah boleh dah. Make sure penuhkan pundi kencing dulu sebelum scan.

4y ago

air kencing bantu scan baby lebih jelas. bila pundi kencing penuh, rahim akan terangkat ke atas. doktor jwb mcm tu bila sy tanya 😅

lebih kurang saya la... sy 6 minggu,3 hari.. tahniah sis..

4y ago

blom lg.. 10 mggu baru buka buku