Pertanyaan

Hai good morning..nak tnya klau czer jarak yg harus diambil untk mngandung brpa ya..dan klau seandai nya jarak kehamilan prtama dan kedua terlalu dekat..ada kh akn mendatangkn resiko untk yg bru czer

2 Balas

Paling awl adalah 2th tp ni pun luka dalaman belum pulih sgt dan mmg akan rasa sakit jg masa mengandungkn anak kedua (pengalaman family sendiri). Ada yg jarak x sampai setahun mengandung lg mmg sgt sengsara nak bawa perut tu dan bnyk risiko sebenarnya.. Tp klu dah rezeki tu kena sabar laa.

10mo ago

risiko apa ya?

at least paling dekat pun 2tahun la. sbb dalaman kita tak pulih sepenuhnya lagi, takut juga apa2x . tapi kalau mmg dah rancang tapi still diberi rezeki awal ,takpa la. rezeki anak lagi. 😊 .