Share siket pengalaman GDM

Hai! Esok sy kena buat BSP Sbb sangkut GDM masa first minum air gula 😂. BSP tu kita kena buat sampai nak bersalin ke even gula kita dah okey? Maaf laaa sis first time tak tahu apa apa 😂 #pleasehelp

7 Balas

kena buat sampai bersalin awak. 😂 sy 12 minggu dah sangkut air gula lepas minum. buat bsp sampai 3x xjuga cantik bacaan . pastu dr on kan ubat. every 2 weeks bsp. check guna alat sendiri.. skrg bacaan dah cantik tpi still kena buat bsp cuma 1 bulan sekali dah. yang bagusnya kita dari makan makanan xsihat terus ambil makanan sihat seimbang. mula² susah juga nak control now dah control gula² pun kita jrg dah minum manis pun totally cut 🤭.

2y ago

Awak sy pun baru kena buat bsp. Ya Allah xlaratnya nak control makanan. Baru sehari ni buat bsp. Xleh minum manis langsung ye? Lepastu bacaan pagi saya tinggi 5.7. Yang lain ok