Share siket pengalaman GDM

Hai! Esok sy kena buat BSP Sbb sangkut GDM masa first minum air gula 😂. BSP tu kita kena buat sampai nak bersalin ke even gula kita dah okey? Maaf laaa sis first time tak tahu apa apa 😂 #pleasehelp

7 Balas

ye sis kena buat sampai bersalin.. Saya masa pregnant pon sangkut gdm,4 kali kena buat,tp alhamdulillah kk tempat saya check up nurse n doktor bg buat sendiri kt umah, beli glucometer..Nnti nurse bg tarikh cek bsp,buat sendiri je kt umah xyah gi kk dh.. Review bsp je kena gi untuk jumpa doktor..Kena jaga makan ye sis..Kalau jaga Betul2 in shaa Allah bacaan cantik..