Share siket pengalaman GDM

Hai! Esok sy kena buat BSP Sbb sangkut GDM masa first minum air gula 😂. BSP tu kita kena buat sampai nak bersalin ke even gula kita dah okey? Maaf laaa sis first time tak tahu apa apa 😂 #pleasehelp

7 Balas

Sis boleh beli glucometer utk bt bsp sendiri. Jenuh juga 4kali nak gi kk. Sy pun buat bsp sendiri je alhamdulillah bacaan cantik. Tp sis jgn tipu diri sendiri, kalau banyak sgt bacaan merah (tak cantik) inform kk sbb tkut kena amik ubat or insulin. Sy gdm on diet control je, makan mcm biasa cuma cut air manis and portion nasi tu sy kurangkan.