Share siket pengalaman GDM

Hai! Esok sy kena buat BSP Sbb sangkut GDM masa first minum air gula 😂. BSP tu kita kena buat sampai nak bersalin ke even gula kita dah okey? Maaf laaa sis first time tak tahu apa apa 😂 #pleasehelp

7 Balas

says pun sangkut dlm gdm..nasihat doc, ianya kerana hormon kita naik turun sewaktu hamil dan permakanan yg kita sdg idami perlu dipilih juga.. beli alat sendiri, kk pada mulanye observe 2 minggu sekali, utk lihat bacaan gula...kalau cantik, insha allah jdnye sebulan sekali..tetapi sampai setelah kita lahir pun mereka akan check hanya utk observation. Gdm ajar kita cara kita memilih makanan nutrisi yang seimbang ikut masa, in between lapar blh mkn snack..xde apa utk dirisaukan jika kita kurangkan gula dan lebihkan sayur, buah, protein... Enjoy pregnancy, selepas lahir anak all be back to normal..insha allah, cuma yg payahnye kena travel for check up every 2 weeks and its not include days of mothly routine check up kan.. its ok its journey of mummies