PCOS

Hai. Dsini ada mummy yg PCOS tapi pregnant x ? Berapa lama ambil masa untuk pregnant selepas disahkan PCOS ?

5 Balas

Hai, sy ade pcos & now 21weeks. Natural pregnant. TTC 3 years 3 month. Lepas setahun kahwin x pnah lekat,so sy rujuk pakar then br tau ade pcos. Lepas tu da redha da sbb tau pcos susah conceive. Cume doc nasihat turunkan berat bdn, cut all caffein, jage pemakanan,jgn stress.

4y ago

Okey2. Tq for info

Dulu pun sya mcm tu sis..doc suggestkn trunkn bert bdn n sy amalkn folic acid..ikhtiar je lah sis..rzeki kte tuhan yg bagi..bnykkn bdoa sis 😊 lpas sy amalkn folic acid mmg lekat tp bkn rzeki sy lagi..mse 18 mgu bby xde jntung 😩

Hai...sekarang sy hamil 4 week dan ada gejala pcos.. so janin 50-50 akan jadi.. dalam 10 hari nanti kena scan balik nk tgk janin makin membesar @ xjadi/kosong...

Hai sis. Sy ada PCOS. Prgnant after 2yrs married. Now pregnant 2nd baby. 1st child 3yrs old. Dua2 natural pregnancy. Have faith sis. Dont give up ☺

3y ago

hi, sis ada buat checkup hormon x masa mengandung?

sabar yea, sis. rezeki will come inshallah! ramai yang ada pcos dapat anak. 🤗