Vaksin Sinovac

Hai. Boleh tahu mummy yg tengah preggy dan vaksin sinovac sebelum ni, ada yg dh terima booster? Ambil booster apa dan kesan sampingan ada ke?

20 Balas

masih tak ambil lagi..sebab ada sejarah alahan dan cuma boleh ambil vaksin di hospital, hospital tak benarkan ambil sebelum 14 minggu..

Sye dh booster , ambik pfizer . Alhamdulilah , cume sakit , susah nk angkt tgn je . Selame 2 hari . Sye ambik mase dh genap 25 minggu

Ambil booster at 17w, hanya bengkak sikit kat tempat cucuk. Sakit tempat cucuk dalam 2 hari. Now 19w.

Preggy kena ambil pfizer. Boleh ambil bermula dari minggu 14. Demam, tangan lenguh.

saya inject kancing gigi semalam , hari ni booster , Alhamdulilah takda apa apa

Saya booster Pfizer @16weeks, okay sahaja tiada side effect. Sblm ni AZ.

saya pun sinovac tp doktor sarankan lepas 12w baru boleh ambil booster

Week 26 done booster sinovac. Only hand sore.

belum ambil lagi booster, dah 26w 5d

Tak pasti. Sb blm ambil juga ni