susu mengandung

Hai boleh sy tnye.. Sy sdng pregnant 6month boleh x kalau xnk minum susu mengandung ? ? #firstbaby ?

14 Balas

Huhu.. kene ambil jg la sis.. sy pon spnjg mngndung 7 bln ni tk ambil.. skali dua mcm tu ja.. harini chckup.. bgtau nurse simptom2 mcm kaki kebas tgn kebas.. nurse suruh minum susu / yogurt.. tak boleh yg kosong.. cari bperisa.. sbb badan kurang kalsium..😅👉👈

Blh jak sis.. Sy start dri preg.. X mnum susu khas utk preg.. Sy mnum susu nestle everyday max nutre jak.. Itu pn buat msa bfast.. Skg beli jak susu low fat kat btol/kotak..tggal mnum 😅😅Sy pn ank 1st..hehe..

Minum susu biasa je sis.sy minum susu hl atau dutch lady je spnjg prgnt. Doktor kata yg pntg minum susu..xsemestinya minum susu ibu mngandung..janji hari2 ada intake kalsium..

bole tpi bdn mse preggy perlu kn kalsium . jdi mtk je kt Kk pil kalsium tok gnti susu . nt xpsl2 bole tekena urt simpul lak betis klau xambek lngsg kalsium .

Sy mnum dri awal preggy lg sis..susu rizqi by mamadil.alhamdulillah bby bebas kuning.mngkin rzki

Minum je mana2 susu asalkan minum.. sy minum susu tepung fernleaf full cream je time pregnant.

Sy spnjg pregnant mmg xbole minum susu tp sy consume supplement kalsium, Alhamdulillah ok

Kena ambil sumber calcium dari makanan lain kalau taknak minum susu..macam yogurt

minum fresh milk pun boleh sis, tak semetinya susu ibu mengandung.

Asalkan badan cukup terima khasiat..byk jenis makanan selain susu.